به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حسین متقیطلب در جمع فارغالتحصیلان رشتههای مختلف دانشگاهی با اشاره به مشکل اشتغال پس از دوران فارغالتحصیلی اظهار کرد: کارشناسان و متخصصان معتقد هستند در شرایط فعلی کشور بهترین روش ایجاد اشتغال و برطرف کردن بیکاری توسعه و گسترش فرهنگ کارآفرینی در جامعه است.
وی با بیان اینکه توسعه نیافتگی فرهنگ کار و کارآفرینی در جامعه یکی از دلایل اصلی رشد نرخ بیکاری در کشور است، افزود: قشر بزرگی از جوانان و فارغالتحصیلان به دنبال کار در پیکره بخش دولتی هستند تا بتوانند از این طریق برای خود کسب و کاری ایجاد کنند.
استاد دانشگاه علمیکاربردی گیلان، فراگیری علم نظری در دانشگاهها را یکی از عواملی دانست که موجب میشود جوانان آمادگی لازم برای ابتکار و ایجاد کسب و کار جدید را نداشته باشند و ادامه داد: نبود حمایتهای مالی لازم از طرف دولت در اعطای تسهیلات مورد نیاز برای راهاندازی کسب و کار جدید در رونق نیافتن کارآفرینی تاثیر دارد.
وی تقویت و افزایش بخش تولیدی از طریق توسعه بنگاههای کوچک اقتصادی در راستای اشتغالزایی جوانان را مورد تاکید قرار داد و ابراز کرد: از طریق این بنگاهها بخشی از سرمایههای ملی مانند نفت به جای اینکه صرف حقوق و دستمزد نیروی انسانی جدید شود، در راه عمران و آبادی کشور استفاده میشود.
متقیطلب به اجرای طرح «کاراد» (توسعه کارآفرینی در دانشگاههای کشور) اشاره کرد و گفت: این طرح برای بارور شدن خلاقیتها، تولید ثروت، ایجاد و بهکارگیری تکنولوژی، رشد اعتماد بهنفس بین دانشگاهیان و فارغالتحصیلان و جلوگیری از مهاجرت نخبگان و آگاهسازی جامعه دانشگاهی از پیامد کارآفرینی و نقشآفرینان در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال و رفاه در دانشگاههای کشور اجرا شده است.
وی ادامه داد: طرح مذکور که به منظور آشنایی دانشجویان نسبت به مسایل کسب و کار و تربیت و تقویت روحیه کارآفرینان اجرا میشود سبب آماده سازی روحی و روانی فارغالتحصیلان برای ورود به عرصههای اقتصادی است.
مخترع و ایدهپرداز گیلانی، کارآفرینی را یک خصیصه ذاتی ندانست و یادآور شد: این امر از طریق آموزشهای مناسب در زمینههای زیرکی در کسب و کار مهارتهای خاص و تغییر نگرش و ایجاد انگیزه در افراد میتواند منجر به تربیت افراد کارآفرین شود.
وی با بیان اینکه توسعه کارآفرینی بر توسعه پایدار اقتصادی موثر است اذعان کرد: کسب و کارهای کوچک بر توسعه اقتصادی کشور تاثیر دارند.
متقیطلب با اشاره به واژه اقتصاد مقاومتی و تاکیدات مقام معظم رهبری در این راستا در برابر فشار و ضربههای اقتصادی از طرف دشمنان نظام، اظهار کرد: برای رسیدن به آرمانهایی که جامعه خواستار دستیابی به آنهاست تنها کارآفرینان هستند که توانایی رویارویی با این تهدیدها را دارند و میتوانند تهدید را به فرصت تبدیل کنند.
وی توسعه فرهنگ کارآفرینی در کشور را در اقتصاد کشور موجب گردآوری پساندازهای عمومی و بهبود سرمایه داخلی، اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش تولیدات داخلی عنوان کرد.
این پژوهشگر گیلانی، خاطرنشان کرد: کارآفرینی، مهارتهای بدون استفاده و سرگردان جامعه را به تحرک موثر وا میدارد و کاهش تمرکز اقتصادی، افزایش سود اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی را فراهم میکند.
به گفته وی، کارآفرین کسی است که فرصتی را کشف و برای پیگیری و تحقق آن ساز و کار مناسبی را ایجاد میکند.
منبع: خبرگزاری فارس
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 30 آبان 1391برچسب:کارآفرینی,بیکاری,اشتغال,entrepreneurship,unemployment, توسط کارآفرینی